diumenge, 11 d’octubre del 2009

PEDALS A FONS !!!

Ja hi som! Finalment la secció de CICLOTURISME de l’AEE IES Palamós ha començat a pedalar.

Ja fa dos anys que un reduït grup de l’Associació, hem anat organitzant, de mica en mica, petites i grans sortides acompanyats d’aquest invent que és la BTT.
Tot i això, és ara el moment en què comptem amb persones que poden dedicar part del seu temps a organitzar la secció i oferir a tot el conjunt de la nostra entitat un seguit de propostes d’activitats amb BTT.
El grup es reuneix els dijous a les 18 hores a les instal·lacions de l’IES Palamós (C/ Nàpols 22). És un grup de treball obert a tothom. Per tant no cal tenir una relació directa amb l’institut per participar-hi. Només hem de tenir “el cuquet” de fer servir la bicicleta com a mitjà de transport.
De fet el nom oficial de la secció és CICLOTURISME, però ens agradaria que s’entengui com a CICLOTURISME D'ALFORGES. És a dir, poder gaudir del fet de disposar d'una bicicleta, omplir les sevas alforges i gaudir de la llibertat que et dona poder decidir l'hora de sortida i d'arribada, el ritme del recorregut, les "parades" que fa el vehicle. És a dir adaptar el ritme del nostre temps lliure a nosaltres i no a l'inrevés.

En una societat que cada vegada va més ràpida (sense saber en quina direcció), una societat que viu en un canvi perpetu, la nostra proposta és poder ajustar el poc (o molt) temps que les nostres obligacions en deixen, al ritme que podem pair i gaudir. Això és el que ens va impulsar a organitzar “El Camí de Sant Jaume-2008” i “la Ruta del Danubi-2009”: fer ús de la bicicleta com a mitjà per gaudir de tot allò que veiem, dels llocs per on transitem, de fer una aturada aquí, de prolongar o escurçar una estada ...

Els objectius inicials de la secció són:
· Donar-se a conèixer , tant als components de l’institut com a la resta de Palamós.
· Recopilar materials i rutes per poder oferir, a partir del mes de novembre de 2009, una sortida mensual.
· Organitzar la participació en el programa “Pasaporte Vias Verdes”, facilitant els desplaçaments als punts d’inici de les 19 Vies Verdes que participen del programa (5 a Catalunya, 5 a Andalusia, 3 a Navarra, 2 a Castella i Lleó, 1 al País Valencià, 1 a Madrid, 1 a Castella-La Manxa, 1 a Cantàbria)
· Organitzar una “gran ruta” cicloturística, i ja serà la tercera, per a l’estiu de 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada